Echo- en radiografie

Soms is het nodig om een radiografische opname van uw dier te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen. Denk maar aan longaandoeningen, skeletafwijkingen, blaasstenen en dergelijke.  Hiervoor beschik ik over een digitaal radiografietoestel. De foto’s worden onmiddellijk digitaal op de computer verwerkt. Dit heeft als grote voordeel dat je zeer snel en eenvoudig je foto kan bezichtigen. Een bijkomend voordeel is dat je deze foto’s via mail kan verzenden. Dat kan handig zijn in geval van eventuele doorstuuroperaties. De chirurg hoeft op deze manier geen bijkomende foto meer te maken.

Echografisch onderzoekt bewijst vooral zijn nut in de drachtdiagnostiek. Is uw hond of kat drachtig is dit met echo mooi te zien. Ook voor de diagnose van blaasproblemen, baarmoederontstekingen en darmobstructies wordt dit toestel frekwent gebruikt.

Bij chronische problemen of bij dieren waarvan vermoed wordt dat ze moeilijk zichtbare inwendige problemen of hartproblemen hebben, worden door mij doorverwezen naar de specialist.

Dr. Barbara Vandevelde uit Sint-Pauwels (www.dierenradioloog.be) verzorgt deze echografieën.

 

echo (1)    rx (1)